PCM en Organismen

Voor het behouden van kwaliteit en bruikbaarheid van planten en levende organismen, spelen condities als temperatuur en temperatuurstabiliteit een belangrijke rol. En door te kiezen voor de juiste hulpmiddelen heb je hier grootse invloed op. Zorg dat je controle hebt over de opslag- en transportcondities, onder alle omstandigheden.

Onderdeel van:
&

Organismen

Ontwikkelingen

Er worden dagelijks verschillende ‘levende’ producten vervoerd en opgeslagen. Denk aan micro-organismen voor biologische gewasbestrijding, wormen als vissenvoer en prachtige koralen voor in het aquarium. Om deze levende producten ook levend te houden, zijn de juiste, stabiele omgevingscondities cruciaal.

Denk bijvoorbeeld aan temperatuur. Een koraal is een levend diertje, dat van nature gewend is aan een bepaalde watertemperatuur. En dit steekt erg nauw. Met Phase Change Material waarborg je een specifieke, stabiele temperatuurrange. Zorg voor een goed isolerende verpakking, om jouw kwetsbare producten nog langer tegen wisselende externe omstandigheden te beschermen.

Coolpack biedt gevalideerde oplossingen voor het versturen van levende organismen. In het verleden hebben we hiermee al verschillende klanten geholpen om mislukte leveringen gigantische terug te dringen. Meer weten? Neem gerust contact met ons of ga naar www.coolpack.nl.

PCM

Voordelen van Phase Change Material

Hoge energieopslag

De thermische opslag is het hoogste rondom het stol-/smeltpunt

Temperatuurstabiliteit

Blijft op de temperatuur van het smeltpunt totdat PCM volledig van fase verandert is

Nauwkeurig te bepalen

Door de receptuur volgens bewezen standaarden aan te passen

Koelen of verwarmen zonder externe bron

Geen (elektrische) koeling of verwarming ter plekke nodig

Betrouwbare oplossingen

Constante, bewezen effectiviteit voor o.a. vitale sectoren

Duurzaam

Verlengd gebruik van hernieuwbare energie door opslag en meermaals te gebruiken.

Subbranches Organismen

Met organismen bedoelen we alles wat leeft. Denk aan vers geplukte bloemen, insecten die gebruikt worden voor gewasbestrijding of koraal in de mooiste kleuren. Als ze te warm of te koud worden, loop je het risico dat ze transport of opslag niet overleven of kwaliteit verliezen.

Bloemen en planten

Insecten en wormen

Koraal en dieren

Micro-organismen

Casus

Houd levende organismen levend met Phase Change Material

Wanneer je de in België gevestigde winkel Reef-Corner binnen loopt, kijk je je ogen uit door alle prachtige koralen. Theo, Joey en Ruben vormen een hecht team dat vanuit hun passie voor koralen liefhebbers in heel Europa belevert. Niet alleen bij het kweken en onderhouden, maar ook bij het verzenden van koralen komt vakmanschap kijken. Joey Verhoeven, verantwoordelijk voor Wholesale en online verkoop, vertelde ons hoe ze middels Phase Change Material traypacks van Coolpack niet-succesvolle leveringen met maar liefst 75% hebben weten terug te dringen.

CONTACT

Snel antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.

We staan voor je klaar!

Telefoonnummer

+31 (0)33 457 19 82

E-mail

info@coolpack.nl

Adres

Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft

Contact

    Bekijk andere toepassingen van PCM