PCM en Healthcare

Binnen de farma logistiek en de opslag en transport van medische hulpmiddelen, speelt temperatuurstabiliteit een belangrijke rol in kwaliteitsbehoud. Zo moeten bloedsamples bijvoorbeeld gekoeld of bevroren blijven, terwijl humane medicijnen juist vaak op een temperatuur van 15 tot 25 °C moeten blijven. In iedere situatie kan Phase Change Material de oplossing zijn.

Onderdeel van:
&

Healthcare

Het cruciale belang van temperatuurstabiliteit

De gezondheidszorg is een vitale sector, met veel processen die van levensbelang zijn. Denk bijvoorbeeld aan het behouden van kwaliteit van waardevolle medicijnen en vaccinaties, maar ook het bruikbaar houden van medische hulpmiddelen zoals donororganen en bloedsamples.

Om kwaliteit te waarborgen zijn op Europees niveau de GDP richtsnoeren ingevoerd. Deze stellen eisen aan de logistieke condities waaronder medicatie voor menselijk gebruik wordt opgeslagen en vervoerd. De GDP richtlijnen hebben vooral betrekking op temperatuurstabiliteit en temperatuurmonitoring.

Omdat het erg nauw steekt met de beste bewaartemperatuur, en medische middelen ook wanneer er een storing is behouden moeten worden, is Phase Change Material in vele situaties een uitkomst. Zowel in de opslag (zie casus) als tijdens het transport. Met PCM temperatuurelementen ben je verzekerd van een langdurige én nauwkeurige temperatuurstabiliteit, en kies je tevens voor een milieubewuste oplossing.

Op zoek naar duurzame en efficiënte oplossingen voor temperatuurregulatie? Ons Phase Change Material koelingoplossingen zijn als ‘ijs voor iedere temperatuur’. Beheers met precisie de transportstemperatuur voor jouw producten. Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen, ga naar www.coolpack.nl.

PCM

Voordelen van Phase Change Material

Hoge energieopslag

De thermische opslag is het hoogste rondom het stol-/smeltpunt

Temperatuurstabiliteit

Blijft op de temperatuur van het smeltpunt totdat PCM volledig van fase verandert is

Nauwkeurig te bepalen

Door de receptuur volgens bewezen standaarden aan te passen

Koelen of verwarmen zonder externe bron

Geen (elektrische) koeling of verwarming ter plekke nodig

Betrouwbare oplossingen

Constante, bewezen effectiviteit voor o.a. vitale sectoren

Duurzaam

Verlengd gebruik van hernieuwbare energie door opslag en meermaals te gebruiken.

Solutions

PCM voor de Healthcare branche

Binnen de farmacie en gezondheidszorg vinden er veel transporten op ambient temperatuur en gekoeld plaats. Populaire PCM oplossingen voor deze branche zijn daarom vooral temperatuurmiddelen op +22 °C, +5 °C en +3 °C.

Type

Organic Mixture

Phase Change Temp (°C)

3°C

Latente warmte (kJ/kg)

228 kJ/kg

+3°C PCM

Clear liquid @25 °C

Type

Organic Mixture

Phase Change Temp (°C)

5°C

Latente warmte (kJ/kg)

271 kJ/kg

+5°C PCM

Transparent liquid @25 °C

Type

Hydrated Salts

Phase Change Temp (°C)

22 °C

Latente warmte (kJ/kg)

190 kJ/kg

+22 °C PCM

Brown / grey colored liquid @25 °C

Subbranches Healthcare

Farmacie logistiek

Orgaantransport

Transport van bloedsamples

Casus

+20°C PCM in verpakkingsoplossingen voor de farmacie

DPG Intelsius levert een uitgebreid en innovatief assortiment van temperatuur gecontroleerde verpakkingsoplossingen aan klanten in de farmacie en life science industrie. Het technische team van Intelsius ontwerpt cold chain verpakkingen voor vitale leveringen, zoals die van waardevolle medicijnen. Coolpack is partner van Intelsius en levert +20 °C Phase Change Material vormvaste temperatuurelementen. Renan Zorer, Business Development Executive bij Intelsius, vertelt je in dit artikel meer over Intelsius en de samenwerking met Coolpack.

CONTACT

Snel antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.

We staan voor je klaar!

Telefoonnummer

+31 (0)33 457 19 82

E-mail

info@coolpack.nl

Adres

Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft

Contact

    Bekijk andere toepassingen van PCM