PCM en Logistiek

Een goede cold chain waarborgen: het is cruciaal voor kwaliteitsbehoud in de gehele logistieke keten. Zowel tijdens opslag als tijdens transport. Phase Change Material stelt je in staat om zowel op locatie als mobiel de gewenste temperatuur te behouden, ongeacht externe condities.

Logistiek

Verspilling door niet waarborgen cold chain

Naar schatting worden maar liefst 30% van de vaccins verspild door een probleem in de cold chain. De cold chain betreft het op temperatuur houden van producten gedurende het hele logistieke proces. En deze hoeveelheden van verspilling zien we helaas niet slechts bij opslag en transport van vaccinaties, maar ook bij vele andere temperatuurgevoelige producten.

Het inrichten van een goede cold chain hoeft echter echt niet moeilijk te zijn. Door transportprocessen goed in te richten, te zorgen voor back-ups en passende opslagfaciliteiten, is het nauwkeurig waarborgen van de juiste temperatuur heel goed te organiseren. En Phase Change Material helpt je daarbij.

Hoe? Phase Change Material verwijst naar materialen die van fase veranderen, en tijdens deze verandering op de temperatuur van het smeltpunt/stolpunt blijven. Door de receptuur van het PCM aan te passen, kun je deze naar een stolpunt naar wens tussen de 65 °C en +89 °C brengen. Wij bieden vele PCM oplossingen aan, om ook jouw cold chain goed te kunnen waarborgen.

Solutions

PCM voor logistieke processen

Binnen de logistiek liggen er uitdagingen in met name het diepvriestransport. Het mobiel gekoeld houden kan op een duurzame manier door Phase Change Material met een stolpunt op -30 °C in te zetten.

Type

Hydrated Salts

Phase Change Temp (°C)

-30°C

Latente warmte (kJ/kg)

264 kJ/kg

-30°C PCM

Watery suspension liquid @25 °C

Subbranches Logistiek

Eigenlijk zijn logistieke processen relevant voor alle temperatuurgevoelige producten. Of het nu gaat om food, medicijnen, levende insecten of bloedsamples. Zowel bij transport als bij opslag.

Individuele verzendverpakkingen

Opslag

Transport

Casus

Logistieke processen volgens GDP richtsnoeren inrichten met PCM

De GDP (Goede Distributiepraktijken) richtsnoeren legt de logistieke eisen vast voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, volgens een Europees geldende norm. Deze richtsnoer is er om kwaliteit van geneesmiddelen te borgen, en onder andere temperatuur tijdens opslag en transport is hierin belangrijk. Toen er wijzigingen plaatsvonden in de GDP richtsnoeren , was een klant die medicijnen transporteert genoodzaakt haar logistieke processen onder de loep te nemen. Lees in deze casus hoe ze samen met Coolpack en middels gebruik van PCM tot een goede oplossing zijn gekomen.

CONTACT

Snel antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.

We staan voor je klaar!

Telefoonnummer

+31 (0)33 457 19 82

E-mail

info@coolpack.nl

Adres

Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft

Contact

    Bekijk andere toepassingen van PCM