PCM en Food

Voedselproducten zoals groente, fruit, vlees, vis, zuivel en bereidde maaltijden zijn bederfelijk en temperatuurgevoelig. Om bederf door schimmelvorming en bacteriegroei te beperken wordt food vaak gekoeld of bevroren opgeslagen en vervoerd. Op zoek naar een oplossing op een specifieke temperatuur? Dan zijn koelmiddelen met Phase Change Material de uitkomst!
Onderdeel van:
&

Food

Voedselverspilling voorkomen dankzij PCM

Phase Change Material oplossingen worden binnen de foodbranche al veelvuldig ingezet. Denk aan het toevoegen van diepvries gelpacks op -21°C voor het overbruggen van lange transporten, maar ook aan het toevoegen van koelplaten aan koelschappen in de supermarkt om energieverbruik terug te dringen. 

Phase Change Materials hebben een gevalideerde receptuur waardoor ze een betrouwbare koel- of warmtebron vormen. Het stol- of smeltpunt van PCM is de temperatuur die het langste wordt vastgehouden, namelijk gedurende de gehele periode dat het Phase Change Material van fase aan het veranderen is. Zo blijven jouw foodproducten langdurig binnen de juiste temperatuurrange en wordt bederf vertraagd. Uitvalpercentages zullen drastisch naar beneden gebracht worden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Phase Change Material voor het op temperatuur houden van jouw producten zonder directe afhankelijkheid van elektriciteit? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen, ga naar www.coolpack.nl.

PCM

Voordelen van Phase Change Material

Hoge energieopslag

De thermische opslag is het hoogste rondom het stol-/smeltpunt

Temperatuurstabiliteit

Blijft op de temperatuur van het smeltpunt totdat PCM volledig van fase verandert is

Nauwkeurig te bepalen

Door de receptuur volgens bewezen standaarden aan te passen

Koelen of verwarmen zonder externe bron

Geen (elektrische) koeling of verwarming ter plekke nodig

Betrouwbare oplossingen

Constante, bewezen effectiviteit voor o.a. vitale sectoren

Duurzaam

Verlengd gebruik van hernieuwbare energie door opslag en meermaals te gebruiken.

Solutions

PCM voor de Foodbranche

Binnen de foodbranche komt gekoeld transport veel voor, met name doordat koeling het bederfproces vertraagd en groei van schadelijke bacteriën helpt voorkomen. De meest populaire PCM oplossing is dan ook ons gekoelde Phase Change Material met een smelt- en stolpunt op +5 °C. Diepvriestransport komt ook veel voor in de foodmarkt.

Type

Hydrated Salts

Phase Change Temp (°C)

-18°C

Latente warmte (kJ/kg)

290 kJ/kg

-18°C PCM

Clear liquid with white sediment @25 °C

Type

Organic Mixture

Phase Change Temp (°C)

5°C

Latente warmte (kJ/kg)

271 kJ/kg

+5°C PCM

Transparent liquid @25 °C

Subbranches Food

Als we het over food hebben, bedoelen we zowel verse groenten van het land als al bereide voedselproducten. Maar ook bij dranken kan koelen belangrijk zijn om houdbaarheid te waarborgen. Door voedselproducten te koelen of bevriezen, zijn ze langer bruikbaar en wordt verspilling tegengegaan.

AGF

Diepgevroren producten

Niet-gefermenteerde dranken

Vlees en vis

Zuivelproducten

Casus

Bevroren voedselproducten vervoeren op -21°C met PCM

Broer en zus Koon en Jennifer Ho staan aan het roer van een groot productiebedrijf van authentieke en moderne Chinese gerechten, welke is voortgekomen uit een eethuisje van hun vader in Amsterdam. In de coronacrisis startte Jennifer Dimsummen.nl op: een webshop waarmee consumenten ook thuis konden genieten van Dim Sum. Dat zijn kleine gerechtjes uit de Chinese keuken, ook wel de tapas van China genoemd. Deze worden bevroren verzonden, met Phase Change Material gelpacks van Coolpack! Lees in deze casus hoe ze het bevroren transport van voedsel naar consumenten aanpakken

CONTACT

Snel antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.

We staan voor je klaar!

Telefoonnummer

+31 (0)33 457 19 82

E-mail

info@coolpack.nl

Adres

Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft

Contact

    Bekijk andere toepassingen van PCM