PCM en Installatie

Phase Change Material kan ook een uitkomst bieden voor het verduurzamen van ruimtes en gebouwen. Het implementeren van duurzame koelelementen of juist warmte-elementen kan tot hoge energiebesparingen leiden.

Installatie

Energie besparen: goed voor het milieu én de portemonnee

Phase Change Material is een materiaal waarbij het smelt-/stolpunt door het aanpassen van de receptuur heel nauwkeurig bepaald kan worden. Het wordt dan ook veel toegepast in koel- en warmte elementen, die door hoge energieopslag een stabiele temperatuur kunnen waarborgen.

De techniek van PCM is vooral binnen de medicijn- en foodtransport veel gebruikt en breed erkent, maar beleefd nu ook haar opkomst in de installatie. Bij het inrichten van ruimtes als koelcellen of warme ruimtes en bij het optimaliseren van energieverbruik in de koelingen van de supermarkt bijvoorbeeld.

De manieren waarop PCM een betrouwbare temperatuurregelaar is én energie kan besparen zijn ontelbaar. Hoeveel verspilling ga jij voorkomen door PCM in te zetten?

Solutions

PCM inzetten bij installaties

Installaties bij onze klanten

Binnen de foodbranche komt gekoeld transport veel voor, met name doordat koeling het bederfproces vertraagd en groei van schadelijke bacteriën helpt voorkomen. De meest populaire PCM oplossing is dan ook ons gekoelde Phase Change Material met een smelt- en stolpunt op +5 °C. Diepvriestransport komt ook voor in de foodmarkt.

Type

Hydrated Salts

Phase Change Temp (°C)

-30°C

Latente warmte (kJ/kg)

264 kJ/kg

-30°C PCM

Watery suspension liquid @25 °C

Type

Organic Mixture

Phase Change Temp (°C)

5°C

Latente warmte (kJ/kg)

271 kJ/kg

+5°C PCM

Transparent liquid @25 °C

Subbranches Installatie

Bouw

Opslag

Retail

Casus

PCM als onafhankelijke back-up in koelcel

In een koelcel kunnen temperatuurgevoelige, bederfelijke artikelen, zoals voedsel en farmaceutische producten als vaccins, op de juiste temperatuur bewaard worden. Koelcellen, ook wel cold rooms, kosten energie, en wanneer de elektriciteit wegvalt kan de temperatuur slechts 2 uur gewaarborgd worden. In deze casus bespreken we hoe Phase Change Material deze ‘reservetijd’ kan verlengen tot 32 uur, waardoor er genoeg tijd is de temperatuurgevoelige producten te ‘redden’. En hoe dit tot een energiebesparing van zo’n €1.944,- per coldroom per jaar kan leiden!

CONTACT

Snel antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.

We staan voor je klaar!

Telefoonnummer

+31 (0)33 457 19 82

E-mail

info@coolpack.nl

Adres

Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft

Contact

    Bekijk andere toepassingen van PCM