Nieuws

3 augustus 2022
+20°C PCM in verpakkingsoplossingen voor de farmacie

DPG Intelsius levert een uitgebreid en innovatief assortiment van temperatuur gecontroleerde verpakkingsoplossingen aan klanten in de farmacie en life science industrie. Het technische team van Intelsius ontwerpt cold chain verpakkingen voor vitale leveringen, zoals die van waardevolle medicijnen. Coolpack is partner van Intelsius en levert +20 °C Phase Change Material vormvaste temperatuurelementen. Renan Zorer, Business Development Executive bij Intelsius, vertelt je in dit artikel meer over Intelsius en de samenwerking met Coolpack.

Healthcare-Casus
Healthcare-Casus2

Intelsius: verpakkingsspecialist voor farmacie en life sciences

Intelsius werd in 1988 opgericht onder de naam ‘DPG Group’. Er is van alles veranderd bij het innovatieve bedrijf, maar hun visie om marktleider in milieubewuste oplossingen voor temperatuur-gecontroleerd en aan regels gebonden transport te bieden zijn ze nooit uit het oog verloren.

Binnen het assortiment van Intelsius vind je onder andere oplossingen voor het op gecontroleerde temperatuur vervoeren van kwetsbare goederen. Klanten bevinden zich in de medische wereld en life science industrie. Lees in deze casus hoe Phase Change Material van Coolpack in de producten van Intelsius wordt toegepast, en waarom er juist voor het PCM van Coolpack is gekozen.

Phase Change Material in de Pharmatherm Pallet van Intelsius

“We hebben een grote groep klanten in de farmacie en levenswetenschappen, die goederen van hoge waarde vervoeren. Een stabiele temperatuur is dan van enorm belang. De PCM koelelementen van Coolpack die we gebruiken voor onze Pharmatherm Pallet CRT 15°C tot 25°C , hebben een bijzonder nauwkeurig stolpunt en hoge energieopslag, ten opzichte van bijvoorbeeld op water gebaseerde recepturen. Dit zorgt voor een hoge temperatuurstabiliteit tijdens verzending, en het maakt de Pharmatherm Pallet efficiënt: ten opzichte van alternatieven heb je namelijk relatief kleine koelelementen nodig om hetzelfde resultaat in temperatuurwaarborging te realiseren,” legt Renan uit.

Dit onderscheidt de Phase Change Material producten van Coolpack van andere leveranciers. De koelelementen passen dan ook goed bij het streven naar duurzame cold chain oplossingen van Intelsius Duitsland. Het Phase Change Material met stolpunt op +20 graden Celsius wordt met name door klanten in de farmacie en klinische testcentra gebruikt.

Samenwerking tussen Intelsius en Coolpack

Renan kwam bij Coolpack terecht via het Engelse hoofdkantoor van Intelsius. Voorheen werden producten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Duitsland geleverd, maar met de opening van de nieuwe vestiging in Duitsland was een directe samenwerking tussen Intelsius en Coolpack een logische stap. “Samen zijn we oplossingen voor de Duitse markt gaan ontwikkelen. Wat ik vooral waardeer in de samenwerking met Coolpack is dat de communicatie open en transparant is. Het team van Coolpack doet altijd ontzettend zijn best ons een passende oplossing te leveren tegen een goede prijs. We kunnen snel schakelen en ook leveringen worden snel gerealiseerd,” aldus Renan.

Meer weten over PCM in de gezondheidszorg?

Kom meer te weten over Intelsius op hun website. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Phase Change Material biedt binnen de gezondheidszorg? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.